mandag den 19. september 2011

Hvorfor ?

Død, død, død! det er det eneste der bliver vist i fjernsynet, det eneste man hører i radioen, det eneste man læser i avisen - død.
Det står over alt, i store overskrifter, i bannere, i alle sammenhæng.
Jeg sad i min seng og så fjernsyn her den anden dag. Programmet jeg så hed vist "skjulte stjerner", et positivt program med glæde og sang. glad nynnede jeg med på sangene, og jeg var snart så begejstret for programmet, at jeg allerede havde udvalgt mig mine favorit-deltagere. jeg var snart helt opslugt af programmet, og da første del var færdig, blev jeg helt sørgmodig, men anden del kom jo efter tv-avisen, så det skulle lige overstås. Nå, men tv-avisen startede, og hvad var det første man så? død!
23 civile skudt i Syrien, bombardementer i Tripoli, dansk soldat dræbt i Afghanistan og tørke på Afrikas horn.
hvad skete der lige? 2 minutter siden sad jeg glad, nynnende og ad deles ubekymret. Nu er vi jo så vant til nyheder som disse, men denne gang var speciel. idet tv-avisen gik af skærmen, begyndte anden del af programmet, og den smilende vært byder seerne velkommen med ordene: "velkommen tilbage, det er nu vi er nået til den spændende men også triste del af programmet. det er nu at en deltager skal sendes hjem."
hvad? hvad er der galt med os? hvordan kan man tillade sig, at bruge ordet trist om noget så simpelt som at ryge ud af et talentprogram, set i forhold til hvad der sker i resten af verden?
er død blevet til et ord, neutralt implementeret i vores hverdag? er billeder af døde, udmarvede børn blevet ligegyldige briller I sammensætningen af det moderne gadebillede?
Men hvorfor? Der findes nok ikke et reelt svar. Det skyldes nok noget dybt dybt i den menneskelige psyke, noget der er så dybt, at hverken jeg eller andre, kan nå det.

tirsdag den 13. september 2011

Hmmmmm

Nå, børn lille, strav jer og skik en kold af de kølige.

Jeg har tænkt mig at skrive lidt om, hvad det er som får mig til at stå op morgen efter morgen, hele året rundt. Hvad er det som påvirker mig, så jeg ikke bare ligger i sengen og tænker: ”det kan være lige meget” Svaret er min mobil, for jeg sætter altid alarm med den, og jeg placerer den i modsat ende af værelset, så jeg er nødt til at stå op. Jeg vil også skrive lidt om nogle værdier her i livet, må jeg her igen henlede opmærksomheden på min mobil, da den jo kommer i en værdi-taske når jeg dyrker sport. En anden, og lidt større værdi, har jeg skrevet et digt om, så må i se om i kan gætte hvad det er.

snart er der linet up med et lineup

rystelsen mærkes overalt

snart tager en Japaner holeshot´en

den er så forbandet vigtig

snart larmer englene

skønt nogen kalder det støj

snart bliver det hevet noget tear-off

eller måske roll-off

snart bliver det wippet

smukt ser det ud

snart bliver der viftet

forbandet fede 20 min + 1 omg!!!

# 422

tirsdag den 6. september 2011

Permanent perniciøs pessimisme (Sabine)

presset – præstere pragteksemplar
piblende præsentationsangst peger på Pompeji


pipette, Platon, paragraffer, paratviden, partikler,

pythagoras, paven – PROPPET!


panik  prikker påtrængende

potential perfektionisme påskønnes

psykisk pestilens - pulsen pumper


perpleks

propper posefuld plasticlignende peanuts

pusterum perfekt


pukler pipende på pinebænken

pokkers poesi